Fysik

elektriske felter

21. november 2007 af mikeh (Slettet)
sidder inde med en opgave jeg ikk lige umiddelbart kan finde ud af ;

Der hænger en kugle i en tynd snor mellem tolodrette, elektrisk ladede metalplader..

kuglens masse = 0,19 g
afstand mellem pladerne d = 5 cm
spændingsforskel mellem pladerne = 300 V
vinkel mellem lodret og snor = 15 grader



a) vor stor er tyngdekraften på kuglen ?

Svar #1
21. november 2007 af mikeh (Slettet)

kan det passe jeg skal bruge formlen;

F = q * E


men hvorn dælen udregner jeg dog q og E ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2007 af peter lind

E = V/d

Du har ret i at du sikkert skal bruge formlen i #1 i de senere sørgsmål, men ikke til spørgsmål a)

Svar #3
21. november 2007 af mikeh (Slettet)

hvorn udregner jeg så tyngdekraften? har kigget bogen igennem 3 gange nu :(

Svar #4
21. november 2007 af mikeh (Slettet)

fåååårk jeg fatter det seriøst ikk :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2007 af peter lind

F = mg hvor m er massen og g tyngdeaccelerationen ca. 9,82 m/s^2

Svar #6
21. november 2007 af mikeh (Slettet)

årh :D er det så nemt? haha :D


men vil du ikk være sød at fortælle mig hvordan jeg kan finde q i opgave b=)


altså F = E q

jeg har fundet e = 6000v/m

så mangler jo ku D:

Svar #7
21. november 2007 af mikeh (Slettet)

mangler q

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2007 af peter lind

Hvis du skal finde q, kan du bemærke at summen af tyngdekraften (lodret ned) og den elektriske kraft i vandret retning giver en kraft, der afviger 15 grader fra lodret. Tegn det op som vektorer, så kan du lettere se, hvordan det skal beregnes. Du får en retvinklet trekant, hvor du kender en side og alle vinkler. Deraf kan du så finde den elektriske kraft qE.


Skriv et svar til: elektriske felter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.