Matematik

Reducér og beregn? hjælp !

21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)
hej.. forstår ikke hvordan man reducér .. evt nogen der kunne hjælpe mig.

3x2 + 3x = 18

4x2 = x + 3

6x = x2 + 9

7x2 = 4x


x2= x i anden.

HJÆLP!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

De er forskellige ikke?

Svar #2
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

jo det er de.. forstår simpelhen ikke det .

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Du skal da bare isolere x ?

Svar #4
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

kan ikke finde ud af at isolere får der er både x og x i anden ..

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

prøv først selv, så kan vi hjælpe! Hvad er det du ikke kan?

Svar #6
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

det er som sagt at isolere både x2 og x ..
f.eks. den første .. 3x2 + 3x = 18
er det så x = 18 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Jamen så kan du rykke alt over på den ene side, så ligningen er =0 , også kan du bruge den metode, hvor på du løser en andengradsligning.
ax^2+bx+c=0 , Også finde diskriminanten b^2-4ac og derefter bruge formlen for at finde x .. Ved du hvordan nu ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Er du med? Eller skal Tarzan regne den første :)

Svar #9
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

skal bare løse ligningen ikke alt det med diskriminanten osv..

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Altså se her :
3x^2+3x-18=0
a=3 , b=3 , c=18

D=b^2-4ac -> D=3^2-(4*3*(-18)) --> D=9-(-216) --> D=225

(-b+-kvadretroden af d) / 2*a

(-3+kvadretroden af 225 (15)) / 2*3

Og

(-3-kvadretroden af 225 (15)) / 2*3


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

jamen du skal jo finde x ... Og det kan du gøre derved ..

Svar #12
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

okay.. tror faktisk jeg er med nu .. men hvad så med den 3. opgave .. der står x^2 på b's plads.. skal jeg så bare sætte det forest i ligningen ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Altså du skal bare lave ligningen så den ser sådan ud:
ax^2+bx+c . Så er ligemeget hvordan det står , bar du skriver de "rigtige" tal ved henholdsvis a,b og c .

Svar #14
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

kan det så passe at i den anden opg. at a= 4 og b=1 og c=3 `?

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Nej , a er minus 4 ..
Du skal jo rykke det over på samme side, så det bliver 0

Svar #16
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

hvordan kan det være.. er virkelig helt væk .. s :
er de andre os minus a så ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Nej nej..
Prøv at se :
4x^2= x+3 , Du skal have det hele over på samme side.
Dvs at du trækker 4x^2 fra på hver side --> x+3-4x^2
Altså a=-4 , b=1 og c =3

Svar #18
21. november 2007 af TimboLimbo (Slettet)

er ikke helt med det er jeg ked af.. s:
altså .. hvad er a så i de andre opgaver ? , 3) a=1 , 4) a= -7 ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Arg 3 eren :
6x = x^2 + 9 -> x^2+9-6x --> a=1, b=-6 og c = 9

Kan du slet ik forstå det ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. november 2007 af LouiseWa (Slettet)

Og ja .. I den sidste er a=-7 , b = 4 og c =0

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.