Matematik
diff ligning
21. november 2007 af
Jelly (Slettet)
hej,
jeg skal bestemme den funktion der er løsning til
y'=e^-2y, og der opfylder f'(2)=5.
Hvordan skal man gribe opgaven an?
Jeg kan jo finde f(x), men herfra ved jeg ikke helt...
jeg har selv fået:
y=0,5*(ln(x+11011,2)+0,693147),x>-11011,2
men ved ikke om det er rigtigt.
mange tak på forhånd
jeg skal bestemme den funktion der er løsning til
y'=e^-2y, og der opfylder f'(2)=5.
Hvordan skal man gribe opgaven an?
Jeg kan jo finde f(x), men herfra ved jeg ikke helt...
jeg har selv fået:
y=0,5*(ln(x+11011,2)+0,693147),x>-11011,2
men ved ikke om det er rigtigt.
mange tak på forhånd
Svar #2
22. november 2007 af peter lind
Bruger du separation af variable får du e^(2y)2dy = 2dx hvilket integreret giver e^(2y) = 2x +C. Tager man logaritmen på begge sider får man 2y = ln(2x +C) <-> y = 0,5*ln(2x+C)
Skriv et svar til: diff ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
