Matematik
terning
22. november 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Vi har en hvid og en rød tering.
R(r,w)=w (antal øjne den røde terning viser)
W(r,w)=w (antal øjne den hvide terning viser)
S(r,w)= r+w (summen af øjnene)
Y(r,w) = r og w (lavest antal øjne)
Z(r,w) = r eller w (størst antal øjne)
Bevis sandsynlighedsfunktionerne
p_R (x) = p_w (x)=1/6 , x={1,...,6}
p_S (x) = (6-|x-7|) / 36 , x={2,..12}
p_Y (x) = (13-2x) / 36 , x = {1,...6}
p_Z (x) = (2x-1) / 36 , x = {1,...6}
R(r,w)=w (antal øjne den røde terning viser)
W(r,w)=w (antal øjne den hvide terning viser)
S(r,w)= r+w (summen af øjnene)
Y(r,w) = r og w (lavest antal øjne)
Z(r,w) = r eller w (størst antal øjne)
Bevis sandsynlighedsfunktionerne
p_R (x) = p_w (x)=1/6 , x={1,...,6}
p_S (x) = (6-|x-7|) / 36 , x={2,..12}
p_Y (x) = (13-2x) / 36 , x = {1,...6}
p_Z (x) = (2x-1) / 36 , x = {1,...6}
Skriv et svar til: terning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
