Matematik

Ligningen..

22. november 2007 af Helene150 (Slettet)
Har forsøgt hele dagen med den her ligning og kan ikke få det til at passe.. Og skal aflevere imorgen.
Pleace hjælp.

Ligning skal løses ved indsættelses metoden:

Ligning 1: 5x+6y=9
Ligning 2: 2x-5y=-26

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af kaspx (Slettet)

Isoler en variabel i ligning 1:

y=(9-5x)/6

Indsæt dette på y's plads i ligning 2:

2x-5((9-5x)/6)=-26

Løsning så ligning 2 mht. x og indsæt denne værdi i udtrykket for y efterfølgende - så har du løsningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af mathon

2x-5y=-26

2x+26 = 5y

y = (2x+26)/5, som indsættes i 1

5x+6*((2x+26)/5)=9 der ganges med 5

25x+6*(2x+26)=45

25x+12x+156=45

37x=45-156

37x = -111

x = -111/37 = -3

x = -3, som indsættes i 1

5*(-3)+6y=9

-15+6y=9

6y = 9+15 = 24

y = 24/6

y = 4


Skriv et svar til: Ligningen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.