Matematik
monotoniforhold og toppunkt
22. november 2007 af
oosmiilyoo (Slettet)
Hej jeg har en opgave der lyder sådan her:
tegn grafen for funktionen f(x) =x^5-5x^4+5x^3+20 i et passende tegnevindue. find f'(x) og bestem denns nulpunkt. tegn en fortegnslinje for f'(x) og angiv monotoniintervallerne samt de lokale ekstremumsteder.
- hvordan gør man det?
tegn grafen for funktionen f(x) =x^5-5x^4+5x^3+20 i et passende tegnevindue. find f'(x) og bestem denns nulpunkt. tegn en fortegnslinje for f'(x) og angiv monotoniintervallerne samt de lokale ekstremumsteder.
- hvordan gør man det?
Svar #1
22. november 2007 af Nejtaktilspam (Slettet)
Bestem og løs f'(x) = 0 når du har rødderne sætter du nogle værdier ind ihvert interval for at så om den stiger eller falder i det givne interval.
Skriv et svar til: monotoniforhold og toppunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
