Matematik

Er gået død, har årøvet i 2 timer! :S

22. november 2007 af ggf (Slettet)
Har siddet og knoklet med følgende opgave:

http://peecee.dk/?id=80439

det drejer sig om opgave 3017

PS: Husk at klikke på "større billede"

Er der nogel der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af Christinana (Slettet)

Hmm, hvis du har prøvet i to timer (!) så er der højst sandsynligt noget galt. Enten giver jeres lærer jer for svære opgaver, eller måske er det en god ide at få en hjælpelærer?
Jeg må sige, hvis jeg havde siddet med en opg. i to timer uden rigtigt
at få løst den, og jeg vidste jeg havde fulgt med i timerne, så ville jeg sige det til min lærer. Nogen gange er de ikke klar over, om man helt har lært nok til at kunne læse nogle bestemte opgaver!
Du skal helt klart tale med din lærer om problemet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

Har du indtil videre fundet nogle af siderne?
Det er nemt at finde siden AC, der skal du bare se på den retvinklede trekant ACH, udnytte at vinkelsummen i en trekant er 180 og derefter bruge sinusrelationerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

Næh hov, du behøver ikke engang tænke på, at vinkelsummen er 180 til at finde AC. Bare brug sinusrelationerne på trekant ACH.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

Prøv så selv at komme videre herfra. Tegn trekanten, så er det meget nemmere...

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2007 af sigmund (Slettet)

Den lille trekant AHC er retvinklet. Følgelig bruger vi sinus-relationen for retvinklede trekanter til at finde længden af siden AC. For trekant AHC finder vi nemlig sin(45) = (h_a)/|AC|, hvoraf |AC| isoleres. I trekant ACH er der én ukendt vinkel. Den findes ud fra det faktum, at vinkelsummen skal være 180 (husk, at vinkel H er 90 grader).

Dernæst kan vi bruge sinusrelationen for retvinklede trekanter på trekant AMH, for at bestemme vinkel M. Vi har jo sin(M) = (h_a)/(m_a). Når du har vinkel M, har du også den sidste vinkel i trekant AMH.

Nu kan du så se på trekant AMC, ud fra hvilken du kan finde |CM|, og dermed |CB|, da |CB|=2*|CM|. Vha. trekant AMC kan du også finde |AC|. Når du så kender |AC| og |CB|, kan du vha. cosinus-relationerne finde |AB|.

Ved at benytte sinus-relationerne på trekant ABC kan du endelig finde vinkel B og vinkel A.

Forhåbentlig er det forståeligt, som jeg skrev. Ellers må du bare skrive igen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#1 Det er ikke nødvendigvis, fordi opgaven er for svær, at man har besvær med den. Matematik kan sammenlignes lidt med en kryds og tværs. Det kan være lige så kryptisk, som det kan være let. Og det giver en lige så stor glæde, når man finder ud af, at opgaven er lavet rigtigt. Sådan har jeg det i hvert fald. Kan godt tænke længe over en opgave og så er det i virkeligheden bare en lille ting, som kan løse op for det hele. Lige som et enkelt ord kan i kryds og tværs.

Svar #7
22. november 2007 af ggf (Slettet)

I skal have mange tak for hjælpen i ser dig sigmund, men ja tror jeg dropper ud af gym...

Vil lige tænke over det lidt endnu, men det kan ikke passe at jeg hver gang skal sidde fler timer bar efor at løse et stykke. Nu går jeg også i en klasse hvor alle stortset får 10 konstant, hvorimod jeg får 4 og højst 7, troro ikke jeg er velegnet til gym...

Men ja det var lige et side spring mange tak til jer og sigmund!

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2007 af akadina (Slettet)

#7
4 og 7 er ikke så slemt. Man skal lige vænne sig til den nye skale. Jeg tror, at der er rigtig mange, der får karakterer, som ligger middel og under middel, det er bare dem, der får 10 og 12, du hører mest om.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2007 af Christinana (Slettet)

#7 Det er vist lige begyndt i gymansiet, så jeg vil foreslå at du holder ud et stykke tid mere. Mange går ned i karakter i gymnasiet, men efter et stykke tid begynder man at forstå mere og få bedre karakterer!

Skriv et svar til: Er gået død, har årøvet i 2 timer! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.