Dansk

Hvem kan hjælpe med at analyser ??

25. november 2007 af Shining-Star (Slettet)
- Hejj!.. Har oprettet flere tråde, men har stadig svært og har intet hjælp fået ind til videre, jeg har nemlig en helve*ds masse sætninger jeg skal analyser, og har lige indraget 4 af dem:


1. Brødrene Grimm udgav i 1812 en eventyrsamling, som alle børn kender.

2. Heksen giver Snehvide et æble.

3. Børnene kan identificere sig med figurene i eventyret.

4. Rødhætte møder en ulv, som lokker hende ud i skoven.

- Er på bar fod, har ingen idé, ved der er noget der hedder kryds, trekant og bolle.?

Håber jeg kan få det forklaret på en meget meget nem måde..! .

1000takker.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

start med at sætte x og o

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Hunden bider – den består af et (subjekt, grundled) og et (verbal, udsagnsled)

1.Find verbalet ved at se hvilket/hvilke ord i sætningen, man kan sætte ¨jeg¨ foran.
2.Find subjektet ved at spørge ¨hvem¨ (eller ¨Hvad¨) + verbalet. Her: hvem bider?

En anden sætning:
Hunden bider postbudet


1.¨Jeg¨ bider – bider er verbal
2.Hvem bider? Hunden bider – hunden er subjekt
3.Finde det direkte objekt ved at spørge ¨hvem¨ eller ¨hvad¨¨ verbalets handling er rettet imod
4.Hvem/hvad bider hunden? Svaret ¨postbudet¨ er det direkte objekt, (altså genstandleddet)

Svar #3
25. november 2007 af Shining-Star (Slettet)

Hmm.. forstå ikke rigtigt helt endnu ;s ..
men kan da lige prøve :

1.
Brødrene Grimm udgav i 1812 en eventyrsamling, som alle børn kender.
-------x------ o -----trekant----- -----x---- o

er dette rigtigt ? :s

Svar #4
25. november 2007 af Shining-Star (Slettet)

Argh tråden virkede ikke rigtigt ! :S

Brødrene Grimm = fælles X
udgrav = O
en eventyrsamling = fælles X

kender = X
alle børn = fælles X

Brødrene Grimm udgav i 1812 en eventyrsamling, som alle børn kender.
-------x------...o......... -----trekant-----.... -----x----.. o

-Så mangler jeg kun i 1812, og som .. ?

*.. Se bort fra punktumerne!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2007 af akadina (Slettet)

eventyrsamling er genstandsled som normalt betegnes med en trekant.


Svar #6
25. november 2007 af Shining-Star (Slettet)

Sorry, men fatter ikke dette her .. ;s

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2007 af Gandolph (Slettet)

"Brødrene Grimm" er subjekt
"Udgav" er verballed
"i 1812" er adverbialled
"En eventyrsamling" er direkte objekt

Det første, du gør, er, at du finder verballed. Derefter spørger du HVEM, der "udgav". Det direkte objekt er så genstand for den handling, der udtrykkes i verballed.
Adverbialled findes ved at spørge HVOR, HVORFOR, HVORNÅR og HVORDAN, med andre ord angiver adverbialled tid, sted, årsag, måde mm.

Håber du kan bruge det :)

Skriv et svar til: Hvem kan hjælpe med at analyser ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.