Kemi

Ionreaktion/reaktion???

25. november 2007 af CatherineJennifer (Slettet)
Hvad skal jeg gøre når opgaven er: skriv ionreaktionsskema for fældningsreaktionen???

Jeg er forvirret over ionreaktionsskema og ionreaktion!
Hvad er opgaven?

CaCl2 (aq) + Na2SO4*10H2O (aq) -> CaSO4*2H2O (s) ? + 2NaCl (aq) + 8H2O

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)


Hvis du skal skrive på på ionform er det
CaCl2 (aq) + Na2SO4*10H2O (aq) -> CaSO4 (s) + 2Na+ (aq) + 2 Cl- (aq) + 10 H2O (l)

NaCl = stofform
Na+ og Cl- = ionform

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Eller måske mere præcist:

NaCl (aq)= stofform
Na+ (aq) og Cl- (aq) = ionform

Da NaCl er letopløseligt er det vigtigt at huske tilstandsformerne.

Svar #3
25. november 2007 af CatherineJennifer (Slettet)

jeg er stadig ikke helt med.....!!! hvad er pointen???

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2007 af frodo (Slettet)

et reaktionsskema skrevet på ionform er:

Ca2+ (aq) + SO4(2-)(aq) --> CaSO4(s)

Man skriver altså de stoffer der er ioner op som ioner. Og derudover gider man ikke sløbe rundt på Cl- og Na+, da de ikke indgår i den reaktion du betrager.
Man kalder Na+ og Cl- for tilskuerioner.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Gaaah, af en eller anden grund glemte jeg at omsætte reaktantsiden til ioner... min fejl, sorry! frodo har rettet det i #4, hvis du vil kan du selv tilføje tilskuerionerne....

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2007 af mathon

se også
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=429643


Skriv et svar til: Ionreaktion/reaktion???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.