Matematik
Skæringspunkter mellem andengrads polynom og liniær funktion !?
04. juni 2004 af
LA PLAYA (Slettet)
hey...
Hvordan finder man skæringspunkterne mellem en andengrads polynom og liniær funktion !?
vis gerne et ex.
på forhånd tak...
Anders
Hvordan finder man skæringspunkterne mellem en andengrads polynom og liniær funktion !?
vis gerne et ex.
på forhånd tak...
Anders
Svar #1
04. juni 2004 af iB (Slettet)
ax^2+bx+c=dx+e
Reducer på dette, og så har du bare en 2.gradsligning, som giver dig x...
Reducer på dette, og så har du bare en 2.gradsligning, som giver dig x...
Svar #3
04. juni 2004 af tante_toffee (Slettet)
det du altså gerne vil finde ud af er, hvornår et andengradspolynomium er større end end given lineær forskrift? i så fald:
3x^2+2x+4>3x-2 <=>
3x^2-x+6>0
løses som andengrads ligning, finder diskriminanten:
d=(-1)^2-4*3*6=1-72=-71
da d
pointen er, at du sætter de to ligninger lig hinanden, reducerer dette, så du har en andengradsligning. derefter løser du denne, og de x-værdier du så måtte få er skæringspunkterne. hvis du skal løse en ulighed (som i dit ex) prøver du derefter at indsætte x-værdier i din andengrads ligning, der ligger henholdsvis under, imellem og over dine fundne værdier for at finde fortegn.
3x^2+2x+4>3x-2 <=>
3x^2-x+6>0
løses som andengrads ligning, finder diskriminanten:
d=(-1)^2-4*3*6=1-72=-71
da d
pointen er, at du sætter de to ligninger lig hinanden, reducerer dette, så du har en andengradsligning. derefter løser du denne, og de x-værdier du så måtte få er skæringspunkterne. hvis du skal løse en ulighed (som i dit ex) prøver du derefter at indsætte x-værdier i din andengrads ligning, der ligger henholdsvis under, imellem og over dine fundne værdier for at finde fortegn.
Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem andengrads polynom og liniær funktion !?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
