Matematik

Ligning i 7. klasse

26. november 2007 af steger100 (Slettet)
En opgave lyder sådan her.

I videoshoppen er der x ansatte. I videobixen er der 3 gange så mange ansatte.
Hvor mange ansatte er der i hver forretning når der er 12 ansatte i alt ?

Løsningen skal vises som en ligning. Kan jo godt selv regne ud, at svaret er 9 ansatte i den ene butik og 3 i den anden.

Nogen der kan hjælpe ?

Hilsen,
Mark


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af Mikkat (Slettet)

Hvis der er x ansatte i videoshoppen, er der 3*x ansatte i videobixen. Da der er 12 ansatte i alt, skal x+3x=12. dermed bliver x=3

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2007 af memomo (Slettet)

Du stiller den sådan op:

x+3x=12

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af maijacobsen (Slettet)

Hey den har jeg også lavet sidste år.
Bogen hedder : Matematiktak 7. kl , ik?
Orgh hvaad :D '

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#3 Vi har jo alle gået i 7. klasse

Skriv et svar til: Ligning i 7. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.