Matematik

Ligninger 7. klasse

26. november 2007 af steger100 (Slettet)
Lasse, Ane og Anette lejer tilsammen 27 videobånd. Anette lejer x bånd. Ane lejer dobbelt så mange bånd som Anette. Lasse lejer 3 færre end Ane.

Hvor mange bånd lejede de hver ?

Opsætttes som en ligning.

Mange tak.

Hilsen,
Mark

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Altså prøv nu at se, hvad vi gør! Det er ikke meningen, at vi skal lave dine lektier. Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=429972

Og opstil selv en ligning til dette stykke. Så skal jeg nok se efter, om du har forstået det korrekt.

Svar #2
26. november 2007 af steger100 (Slettet)

Kunne det være noget med
x + (x gange 2) + (x gange 2 -3) = 27

Men det ser altså helt forkert ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Altså du siger.

x+(x*2)+(x*2-3)=27

Det kunne det sørme godt. Lad os prøve at løse den.

5x-3=27

5x=30

x=6

Anette har altså 6 bånd.
Ane har 6*2=12 bånd.
Og Lasse har 6*2-3=9 bånd

6+12+9=27

Lyder det bekendt. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2007 af maijacobsen (Slettet)

Heey , den opgave har jeg også lavet sidste år, da jeg gik i 7'ende.
Niice (;

Skriv et svar til: Ligninger 7. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.