Matematik

Tangentens ligning.

26. november 2007 af aprondiee (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?
Jeg er på bar bund.

Opskriv en ligning for den tangent til grafen for
f(x)=(1/(x^2))+1
Hældningskoefficienten er 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af mathon

f'(x) = -2x^(-3) = -2/x^3

f'(x) = 2 = -2/x^3

-2/x^3 = 2

-1/x^3 = 1

-1 = x^3

x = -1

f(-1) = (1/(-1)^2)+1 = 2

tangent:
y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-2 = 2(x-(-1))

y = 2x+2+2

y = 2x + 4








Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2007 af mathon

...havde ikke set
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=430019

Skriv et svar til: Tangentens ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.