Matematik
differentialregning
27. november 2007 af
Simoneemilie (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave der hedder bestem definitionsmængden og monotoniforholdende for funktionen f(x)= (-x^2+2)^-1.
Mit problem er at jeg simpelhen ikke fatter hvordan man gør det?!?!!?!?
Er der nogen der kan forklarer mig TRIN for TRIN hvad jeg skal gøre for at løse denne opgave. Jeg har brug for at nogen virkelig skærer det ud i pap.... Så hvis du kan overskue at forklare en sinke noget elementært så skriv endelig:D:D:D:D:D
KnUS Símone
Jeg har en opgave der hedder bestem definitionsmængden og monotoniforholdende for funktionen f(x)= (-x^2+2)^-1.
Mit problem er at jeg simpelhen ikke fatter hvordan man gør det?!?!!?!?
Er der nogen der kan forklarer mig TRIN for TRIN hvad jeg skal gøre for at løse denne opgave. Jeg har brug for at nogen virkelig skærer det ud i pap.... Så hvis du kan overskue at forklare en sinke noget elementært så skriv endelig:D:D:D:D:D
KnUS Símone
Svar #1
27. november 2007 af peter lind
Du kan ikke dividere med 0, så spørgsmålet om definitionsmængde reduceres til at finde hvornår du gør det.
Du skal finde f'(x) og derefter løse ligningen f'(x) = 0.
f er voksende, hvis f'(x) > 0 og aftagende hvis f'(x) < 0. Fortegnsskift i f'(x) sker udelukkende i punkter, hvor enten f'(x) er 0 eller hvor f(x) ikke er defineret. Dette er grunden til at du skal løse ligningen f'(x).
Til understøttelse kunne du også lave en graf for funktionen.
Du skal finde f'(x) og derefter løse ligningen f'(x) = 0.
f er voksende, hvis f'(x) > 0 og aftagende hvis f'(x) < 0. Fortegnsskift i f'(x) sker udelukkende i punkter, hvor enten f'(x) er 0 eller hvor f(x) ikke er defineret. Dette er grunden til at du skal løse ligningen f'(x).
Til understøttelse kunne du også lave en graf for funktionen.
Svar #2
27. november 2007 af Simoneemilie (Slettet)
eeeeeeeeeeeeeh..?
kan du finde ud af at differentiere den der???
kan du finde ud af at differentiere den der???
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
