Matematik

Fermats sidste/store sætning

27. november 2007 af Anchi (Slettet)
Kære alle
Jeg har brug for lidt hjælp til at beskrive hvad Fermats store sætning viser, hvad den siger og hvad fermat ville med den.
sætningen er x^n+y^n=z^n hvor n ikke må være større end 2 da sætningen så ikke får en heltallig løsning.
Er der måske nogen der kan henvise mig til noget godt materiale til derom, bøger eller gode internet-sider.

Det sidste er om der måske er nogen af jer der ken forklare mig Eulers bevis med hvis n=3 og n=4 så ville jeg være taknemlig for altid.

Ellers er der måske nogen er jer der kender andre steder man kan bede om hjælp til opgaver.
Da dette er min studieretningsopgave er det en meget vigtig opgave som kommer til at have en klar indflydelse på min fremtid, da den har meget indflydelse på mit gennemsnit.

Mvh Anchi

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af peter lind

Jeg har set beviset for n=3 og det hører absolut ikke hjemme i gymnasiet. Dertil er det for langt og kræver en masse anden matematik.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2007 af karamellen2 (Slettet)

#1
Det er også meningen at studieretningsprojektets emne skal ligge uden for pensum..

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2007 af blackduck (Slettet)

Brug google, fermats theorem for n=3, giver eksempelvis
http://fermatslasttheorem.blogspot.com/2005/05/fermats-last-theorem-proof-for-n3.html

Følgende bog kan sikkert være god at have, du kan få den reserveret til dit nærmeste folkebibliotek:
http://bibliotek.dk/vis.php?origin=sogning&field1=forfatter&term1=&field2=titel&term2=A+Genetic+Introduction+to+Algebraic+Number+Theory+&field3=emne&term3=&field4=fritekst&term4=&mat_text=&mat_ccl=&term_mat%5B%5D=&field_sprog=&term_sprog%5B%5D=&field_aar=year_eq&term_aar=&target%5B%5D=dfa

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2008 af sprit-brit (Slettet)

Hej.

jeg arbejde i øjeblikket med samme sætning. og har problemer med at redegøre for den, altså ja beskrive hvad den viser. Har du fundet ud af det? hvis ja må du meget gerne sende mig links eller hvad du ellers har. Håber du vil hjælpe:)


Skriv et svar til: Fermats sidste/store sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.