Fysik

PLEASE HJÆLP MIG- FYSIK 1G

27. november 2007 af avani (Slettet)
Hej

Jeg forstår SLET ikke hvordan dette skal løses - har virkelig brug for hjælp.Den skal afl. i dag.
Her er den:
- Giv et skøn over hvor meget varme, der skal bruges for at opvarme vand til et karbad.
- Sammenlign med et tilsvarende skøn over hvor meget varme der skal til for at opvarme vand til et brusebad.

(vores lærer sagde at det var noget med at kroppen har en temperatur på 37 grader - skal man så ikke beregne DELTA- temperatur)????? ER FULDKOMMEN FORVIRRET!

Det haster virkelig! HJÆLP!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af Stenalt (Slettet)

Kommer jo helt an på hvor varmt man vil have vandet... Men jo du skal bruge en dT... Og du kender jo vands specifikke varmekapacitet... Så skal du gange med massen af det vand du bruger til badet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2007 af mathon


Q = m*c(T2-T1)

m er vandets masse [m] = kg
c = 4186 J/(kg*C)
T2 er den ønskede badevandstemperatur [T] = °C
T1 er det uopvarmede badevands begyndelsestemperatur [T] = °C

antal karbads-liter er noget større end antal brusebads-liter. Her må du skønne liter-forbruget...

Svar #3
27. november 2007 af avani (Slettet)

Så det har slet ikke noget med kroppens temperatur at gøre?????

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2007 af Stenalt (Slettet)

#3 Hehe nej.. Den skulle gerne være nogenlunde det samme hele tiden, det det hander om er hvor varmt du vil have vandet og om du tager et hurtigt eller langt brusebad...

Svar #5
27. november 2007 af avani (Slettet)

Aha, okay tak!

Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP MIG- FYSIK 1G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.