Matematik

HASTER - LIGNING

27. november 2007 af maria2210 (Slettet)
Hej. Jeg har en ligning jeg er kørt fast i. Håber der er en der kan hjælpe mig.

Find a og b således grafen til:

f(x)=ax^3+bx^2

går gennem (2,1) og har et lokalt maksimum eller minimum for x=2

Find endnu et lokalt min/max for funktionen og angiv dens monotoni forhold..

Håber der er en der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af Munck (Slettet)

differentier og sæt lig med 0, så finder du to ekstremumpunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af mathon

f'(x) = 3ax^2+2bx = x(3ax+2b)

ekstrema findes, hvor f'(x)=0

f'(2) = 0 = 2(3a*2+2b) = 12a+4b

3a+b = 0
og
f(2) = 1 = a*2^3+b*2^2 = 8a+4b

nu har du ligningerne

3a + b = 0
8a + 4b = 1, som er to ligninger med to ubekendte af 1.grad i a og b.....

Skriv et svar til: HASTER - LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.