Matematik

tangents ligning i et givet punkt

27. november 2007 af andreaspeter89 (Slettet)
Hej

jeg har lige en opg. her i en mat.afl. til i morgen som jeg ikke rigtig kan finde ud af:

"Bestem...en ligning for tangenten i det givne punkt P":

f(x)=3xe^x-e^x P (-1,f(-1))



Hvis man sætter -1 ind på alle x'ernes plads ved jeg ikke hvordan jeg skal finde f(x) da jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med e.

Hvis det kan være nogen hjælp arbejder vi med f'(x) og differentialkvotient i matematik.

mange tak :)

Svar #1
27. november 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

for lige at tydeliggøre så I kan skelne mellem ligningen og punktet:

f(x)=3xe^x-e^x





P (-1,f(-1))

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af mathon

f(x) = e^x(3x-1)

f'(x) = e^x(3x-1)+e^x*3 = e^x(3x-1+3) = e^x(3x+2)

f'(-1) = e^(-1)(3(-1)+2) = -e^(-1)

f(-1) = e^(-1)(3(-1)-1) = -4e^(-1)

tangentligning:
y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-f(-1) = f'(-1)(x-(-1))

y-(-4e^(-1) = -e^(-1)(x-(-1))......


Skriv et svar til: tangents ligning i et givet punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.