Matematik
hjælp til en Ligning
28. november 2007 af
kim19 (Slettet)
(x+1)^2-(y+3)^2 = (x-y)(x+y)
3(x+1)-4y = 2(x+3)
jeg skal løse dette ligningssystem
jeg har prøvede, jeg har indtil videre fået dette her.
x^2+1+2x-(y^2+9+6y) = x^2-y^2
3x+3-4y = 2x+6
er dette rigtig er hvad gør jeg her fra ?
3(x+1)-4y = 2(x+3)
jeg skal løse dette ligningssystem
jeg har prøvede, jeg har indtil videre fået dette her.
x^2+1+2x-(y^2+9+6y) = x^2-y^2
3x+3-4y = 2x+6
er dette rigtig er hvad gør jeg her fra ?
Svar #2
28. november 2007 af mathon
(x+1)^2-(y+3)^2 = (x-y)(x+y)
x^2+2x+1 - (y^2+6y+9) = x^2-y^2......
x^2+2x+1 - (y^2+6y+9) = x^2-y^2......
Svar #4
28. november 2007 af mathon
x^2+2x+1 - (y^2+6y+9) = x^2-y^2
x^2+2x+1-y^2-6y-9 = x^2-y^2
2x+1-6y-9 = 0
2x-6y-8 = 0
x-3y-4 = 0
I: x - 3y = 4
3(x+1)-4y = 2(x+3)
3x+3-4y = 2x+6
II: x - 4y = 3
du har nu:
ligningssystemet
I: x - 3y = 4
II: x - 4y = 3, som er to ligninger med to ubekendte af 1.grad i x og y
x^2+2x+1-y^2-6y-9 = x^2-y^2
2x+1-6y-9 = 0
2x-6y-8 = 0
x-3y-4 = 0
I: x - 3y = 4
3(x+1)-4y = 2(x+3)
3x+3-4y = 2x+6
II: x - 4y = 3
du har nu:
ligningssystemet
I: x - 3y = 4
II: x - 4y = 3, som er to ligninger med to ubekendte af 1.grad i x og y
Svar #5
28. november 2007 af kim19 (Slettet)
og den begge x'er er ens så kán jeg bare trække den fra hinanden som de står ik ?
Skriv et svar til: hjælp til en Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
