Matematik
hjælp igen -> rente
29. november 2007 af
seriøs (Slettet)
En størrelse aftager med 6,5 % om året.
Efter en årrække er størrelsen aftaget med 55,36 %.
Beregn hvor mange år der er gået.
F(1år) = 1 - r(1år)
1 - 0,065 = 0,935
1 - 0,5536 = 0,4464
0,935^n = 0,4464
log 0,4464 / log 0,935 = n
Resultatet bliver helt forkert! Jeg håber i kan hjælpe lidt...
Efter en årrække er størrelsen aftaget med 55,36 %.
Beregn hvor mange år der er gået.
F(1år) = 1 - r(1år)
1 - 0,065 = 0,935
1 - 0,5536 = 0,4464
0,935^n = 0,4464
log 0,4464 / log 0,935 = n
Resultatet bliver helt forkert! Jeg håber i kan hjælpe lidt...
Svar #1
29. november 2007 af bjering (Slettet)
På min lommeregner giver det 11,9971 hvilket jeg synes er rimeligt at sige er 12. Hvad får du det til?
Svar #2
29. november 2007 af seriøs (Slettet)
ej ok nu får jeg det til det rigtige :o) jeg får 12,00051885 altså 12.
Er det ikke sådan at hvis man skal bestemme renter af et beløb efter f.eks 3 år at man kan bruge denne formel Kn = Ko x (1+r)^2 ??????
Og virkelige mange tak for hjælpen :o)
Er det ikke sådan at hvis man skal bestemme renter af et beløb efter f.eks 3 år at man kan bruge denne formel Kn = Ko x (1+r)^2 ??????
Og virkelige mange tak for hjælpen :o)
Skriv et svar til: hjælp igen -> rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
