Kemi

Kemi A-niveau

01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)
Hej.. jeg er igang med at lave et A-niveau sæt.. og har problemer med 2 delopagver.. nemlig:

1) Opgave 1 d).. jeg har afstemt reaktionsskeamet II, men ka ikke det der "forklar, at også" overskyende melamin kan indgå i en polymerisationsreaktion med trimethylolmetamin.
Skitser et reaktionsskema for denne polymerisationsreaktion

2) opgave 2 e) Anfør en mulig struktur formel for B.


her er linket til opgave sættet:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/2005-10-2.pdf

Er der nogen der kan hjælpe..?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Hvis du kan forklare mig præcist, hvad du skal. Kan jeg sikkert hjælpe dig :)

Svar #2
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

Opgaven står jo i det link.. ka du se..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

sorry, jeg prøver igen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

6 (H2N)2C=O --> melamin + 6NH3 + 3CO2


Husk på at tre urinstof kondenserer til et melamin molekyle og genererer 3 stk H2O.

3 (H2N)2C=O --> melamin + 3 H2O

Derefter reagerer H2O + (H2N)2C=O --> 2NH3 + CO2

Så der skal kompenseres for 3 ekstra urinstof

Svar #5
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

men hvor danskal jeg forklare at overskyende melamin kan indgå i en polymerisationsreaktion med trimethylolmetamin.. og var det reaktionsskema for denne polymerisationsreaktion..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Skal jeg også forklare dig den anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

...Som jeg ser det, så er der i Trimethylolmelamin frie NH grupper som igen kan reagere med formaldehyd og melamin. Reaktionen er fuldstændig analog til den første reaktion til Trimethylolmelamin.

Svar #8
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

ja.. du må meget gerne forklare også den anden opgave..

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Skal du lave hele sættet?

Svar #10
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

ja.. men har lavet det meste.. der er bare et par delopgaver jeg ikke helt er med på..

Brugbart svar (1)

Svar #11
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Her er lidt, resten må du selv tænke lidt over. Ellers kan jeg hjælpe dig imorgen.

Opgave 1:

a) Stofmængden af den årlige ammoniakproduktion = 7,04 E12 mol
b)delta s = -305,3 j/(mol*K), når delta s er negativ betyder det at der kommer mere orden.

(3 gasmolekyler reduceres til et gasmolekyle og et fast stof.
et fast stof er i langt højere grad ordentligt opbygget end gasmolekyler.)

c) Ligevægtskonstanten k=8,49E-7. Her har jeg kommenteret at reaktionen skal foregå ved højt tryk da ligevægtskonstanten er meget lille hvilket betyder, at der er mest stof til venstre.
d) Her skal du (afstem, og forklar hvordan melamin og trimethyolamin kan reagere)

Opgave 2:
a) PH = 3,61
b) Her skal du tegne
c) -
d) Der sker en syre-base reaktion mellem syre og carbonat. A er så tungtopløselig. Nu har jeg ikke særlig meget tid, men du skal tænke over (hvordan er det nu polær/upolær?)

Opgave 3
e) hhv nucleofil substitution og eliminations / protolyse..

Svar #12
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

mange tak..

kunne du måske hjælpe mig med 3 b) og 3 c).

I 3 c) forstår jeg ikke helt hvordan jeg skal vise det er en andenordensreaktion..

pS..

I opgave 1 hr jeg fået ligevægtskonsnaten til 1.. idet jeg har brugt -deltaG=R*T*ln(k), hvor k er ligevægtskonstantn.. forstår ikke helt hvordan du er kommet til dit tal..

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jo jeg forsøger.

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

K=p(H2O)/(p(CO2)*p(NH3)^2)

alle bliver fordoblet
2/(2*2^2)=2/2^3=1/2^2=1/4

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

....typisk, så logger personen af, som man hjælper ....

Jeg går i seng nu, godnat...

Svar #16
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

hehe jeg er ikke logget af

Svar #17
01. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

jeg tænker over 3 b) og c).. ved ikke om du er kommet frem til noget

Svar #18
02. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)

men godnat nu.. sov godt

håber du har tid i morgn måske til at hjælpe.. er stadig forvirret ved de opgaver..

Skriv et svar til: Kemi A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.