Matematik

eksamensopgave 6.004

01. december 2007 af oemoR (Slettet)
Hej allesammen,

jeg har kigget på den her opgave, men ved ikke hvad jeg skal gøre. Håber i kan hjælpe.

Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet.

i en model beskrives iltunderskudet ved funktionen:

f(t) = 97,5 * t *e^(-0,39*t)

t er større eller lige med 0

hvor f(t) måles i mg pr. liter og t er antal døgn efter udledningen.

På hvilket tidspunkt er iltunderskudet størst?


Man skal differentiere ikke? skal man så sætte f'(t) = 0 ??

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af mathon

ja!

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2007 af Teazy (Slettet)

mathon er du professor i noget? eller bare alment dannet indenfor de naturvidenskabelige fag. heh :p bare nysgerrig

Svar #3
01. december 2007 af oemoR (Slettet)

dvs. iltunderskudet er størst efter ca 2,5 døgn?

# 2
Ja det kunne jeg os godt tænke mig at vide, for han svarer på alle indlæg under matematik!
virkelig godt gået mathon!

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2007 af mathon

f(t) = 97,5*t*e^(-0,39*t) = 97,5*t*(e^(-0,39))^t = 97,5*t*0,677057^t

f(t) = 97,5*t*0,677057^t

f'(t) = 97,5[1*0,677057^t+t*ln(0,677057)*0,677057^t]

f'(t) = 97,5*0,677057^t*[1+ln(0,677057)*t]

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Ja. ca. 2,5 døgn.

Svar #6
02. december 2007 af oemoR (Slettet)

mange tak

:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2011 af nicolai1311 (Slettet)

Er der en der vil forklare mig hvordan man differere f(t) ? Forstår det nemlig ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2012 af lunalin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

Når man så har fåe f(t)=0 , hvad gør man så for at få de 2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

nogen der gider hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

????????


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. februar 2013 af lunalin (Slettet)

Du starter med at differentiere f(x)

så sætter du f'(x) lig med 0: f'(x)=0

Så skal du isolerer t

og det er så t der bliver 2,56

 

Jeg skal finde et tal der er mindre end 2.56 men større end 0, og et tal der er større end 2.56

f'(1)=39,44
Tallet er positivt

f'(4)=-11,24
Tallet er negativt


Jeg laver en monotonilinje

voksende - max. - aftagende

 

 

Jeg regner de 0.56  fra 2.56 om til timer

0,56*24=13,44



Dvs. iltunderskudet er størst efter 2 døgn og 13 timer


Skriv et svar til: eksamensopgave 6.004

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.