Fysik
- tyngdekraft?
02. december 2007 af
parisa (Slettet)
Hey
Hvordan kan det være at man taler om tyngdekraft, som værende negativ, altså -g (F=-gm)?
Plejer det ikke at være F=gm.. (eller F=am)
?
Hvordan kan det være at man taler om tyngdekraft, som værende negativ, altså -g (F=-gm)?
Plejer det ikke at være F=gm.. (eller F=am)
?
Svar #1
02. december 2007 af peter lind
Man taler ikke om tyngdekraft er negativ. Den har en retning, som her på jorden peger ind mod jordens tyngdepunkt.
Svar #2
02. december 2007 af Esbenps
#0
Det er bare et spørgsmål om, hvordan man lægger sit koordinatsystem. Hvis jeg beslutter at y-aksen er positiv OPAD, så vil fx en stenens acceleration fra tyngdekraften være NEDAD. Da den er nedad skriver man -g.
Man kunne bare vende sit koordinatsystem om, hvis man gerne ville have +g.
Det er bare et spørgsmål om, hvordan man lægger sit koordinatsystem. Hvis jeg beslutter at y-aksen er positiv OPAD, så vil fx en stenens acceleration fra tyngdekraften være NEDAD. Da den er nedad skriver man -g.
Man kunne bare vende sit koordinatsystem om, hvis man gerne ville have +g.
Skriv et svar til: - tyngdekraft?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
