Kemi

syre base....

02. december 2007 af Nørden12345 (Slettet)
Hej, en der kan hjælpe mig med flg. opgave. er på bar bund!

En mættet opløsning af kaliumhydrogentartrat har en defineret pH på 3,557. Hvilken syre-basereaktion kan forklare, at pH er under 7?


På forhånd tak,

P.s. jeg fatter næsten ikke noget af det, så det ville være dejligt hvis der var en der også gad forklrae mig det!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af mathon

HTar^(-)(aq) <--> H^(+) + Tar^(2-)(aq)

pH = pKs - log([Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)])

3,557 = 4,4 - log([Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)])

log([Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)]) = 4,4-3,557 = 0,843

[Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)] = 10^(0,843) = ca. 7

altså en puffer-opløsning med
koncentrationsforholdet: HTar^(2-)(aq):Tar^(2-)(aq) = 1:7

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af mathon

pKs(H2Tar) = 3.2

pKs(HTar^(-)) = 4.4, hvilket indikerer svag syre

Svar #3
02. december 2007 af Nørden12345 (Slettet)

tak for svaret, men som jeg sagde så er jeg på bar bund. altså forstår jeg ikke så meget af det du skriver, hvad er Tar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af mathon

Tar = forkortelse af tartrat skrevet af dovenskab frem for

(-)^OOC-CHOH-CHOH-COO^(-)


Svar #5
02. december 2007 af Nørden12345 (Slettet)

hehe, så forstår jeg.. hvordan kender du pKs til de to ting..

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2007 af mathon

pKs(H2Tar) = 3.2

pKs(HTar^(-)) = 4.4

findes i organisk kemisk data-bog

Svar #7
02. december 2007 af Nørden12345 (Slettet)

ok

tark

Svar #8
02. december 2007 af Nørden12345 (Slettet)

hehe lige en sidste ting!


du skriver
pH = pKs - log([Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)])

hvilken formel bruger du så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2007 af mathon


puffer-ligningen eller stødpudeligningen

pH = pKs + log([B]/[S]), hvorfor jeg har begået en regnetegnsfejl,
som rettes nedenstående:

3,557 = 4,4 + log([Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)])

log([Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)]) = 3,557-4,4 = -0,843

[Tar^(2-)(aq)]/[HTar^(2-)(aq)] = 10^(-0,843) = 0,143549

altså en puffer-opløsning med
koncentrationsforholdet: HTar^(2-)(aq):Tar^(2-)(aq) = 1:0,14

hvilket også lyder noget mere sandsynligt

Skriv et svar til: syre base....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.