Matematik

To uligheder skal sættes sammen!

02. december 2007 af mathjælp (Slettet)
Hvis jeg har to uligheder
x > 1 og
y < 1
(x og y er egentlig nogle længere udtryk) kan jeg så godt sætte dem sammen til
x + y > 0
?
Efter min mening: nej, da udsagnet vil være falsk, x = 4 og hvis y = -5, hvilket giver -1 > 0...
Derfor må betingelsen vel være, at x > y, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af josemaria (Slettet)

x>y jo.. Men, hvor er selve opgaven?

Svar #2
02. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Det er ikke en opgave, men det bruges i en udledning hvor betingelsen ikke er nævnt... skulle bare være sikker på, at jeg havde ret.

Forresten er betingelsen forkert, det skal vist vist være |x| > |y|, da x>y giver sig selv, hvis x>1 og y<1 :)
Men tilbage til det oprindelig spørgsmål... jeg forstår ikke hvordan man bare kan sætte to uligheder sådan sammen.
Kunne du/andre evt. stille det lidt mere matematisk op?
Hvis det havde været to ligninger, fx x = 1 og y = -1, så ville en kombo jo give
x + y = 1 - 1 = 0
men hvordan gør man lige med to uligheder?

Svar #3
05. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Nogen ideer, af- eller bekræftning? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2007 af volcom1

det trick du laver viker heller ikke helt for hvis du skriver x>y kan svaret jo også være x=10 og y=9 hvilket ikke holder mht de betingelser du har sat op.

når man løser uligheder fx 1>2x, så gøres det ved at sige
1=2x -> x=1/2 -> 1/2>x

du må løse dem eller få dem isoleret så de er lig det samme og dermed kan sætte dem sammen

Svar #5
05. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Ok, så betingelserne er
|x| > |y| og x > y

Problemet er, at de to uligheder ikke har noget led, der er fælles for dem begge! Så jeg kan ikke isolere en af variablerne...

Svar #6
06. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Er der nogen, der har noget fornuftigt at sige?
Jeg er gået lidt i stå :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

x > 1 og 1 > y
<=>
x > y
<=>
x - y > 0

...Gælder altid.

Svar #8
06. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Ahhhh, selvfølgelig! Har totalt stirret mig blind på den i fire dage.

Tusind gange tak ;-)

Skriv et svar til: To uligheder skal sættes sammen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.