Kemi
aspirin
02. december 2007 af
uksomi (Slettet)
Jeg skal beregne pH for den opløsning der fremkommer, hvis to aspirintabletter( der hver indeholder 325mg acetylsalicylsyre) opløses i vand (237mL) og Ka for ren aspirin er Ka=3,3*10^(-4):
Jeg opskriver et reaktionsskema:
2C9H8O4+2H2O <-> 2C9H7O4+2H3O^+
Derefter beregner jeg stofmængden af aspirin:
n=m/M=0,65g/180g/mol=0,0036mol
Jeg finder så koncentrationen af aspirin:
c=n/V=0,0036mol/237*10^(-3)=0,0152
derefter beregner jeg koncentrationen af oxoniumioner, da jeg kender at ka=[H3O^+]/c <-> [H3O^+]=(ka*c)^(1/2) =0,0022
Til slut regner jeg pH og får
pH=-log(0,0022)=2,66
Er det rigtigt!
Jeg opskriver et reaktionsskema:
2C9H8O4+2H2O <-> 2C9H7O4+2H3O^+
Derefter beregner jeg stofmængden af aspirin:
n=m/M=0,65g/180g/mol=0,0036mol
Jeg finder så koncentrationen af aspirin:
c=n/V=0,0036mol/237*10^(-3)=0,0152
derefter beregner jeg koncentrationen af oxoniumioner, da jeg kender at ka=[H3O^+]/c <-> [H3O^+]=(ka*c)^(1/2) =0,0022
Til slut regner jeg pH og får
pH=-log(0,0022)=2,66
Er det rigtigt!
Skriv et svar til: aspirin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
