Matematik

brug for hjælp...:s

02. december 2007 af husse (Slettet)
er der nogen som kan hjælpe med denne opgave, den er lidt svær at forstå.....:s


i en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t (målt i døgn). den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.

a) opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde, når proportionalitetsfaktoren er 2*10^-8

b) bestem en forskrift for N som funktion af t, når det antages, at antal individer til tiden t=0 er 200000


c)bestem antal individer i populationen, når væksthastigheden er størst.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af mathon

dN/dt = k*N(t)(10^6-N(t))

dN/dt = 2*10^(-8)*N(t)(10^6-N(t))

Svar #2
02. december 2007 af husse (Slettet)

tusind tak.......

Skriv et svar til: brug for hjælp...:s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.