Matematik

Matematik Lignings opgave:

02. december 2007 af LulliexD (Slettet)
Hej .. Nogle som gider kigge på denne ligning, har lige prøvet, og kan ikke lige se om det er rigtigt hvad jeg ummiedebart er kommet frem til:

3,5z^2+z+2 = (4,5z-1)z
3,5z^2+z+2 = 4,5z^2-z
3,5z^2-4,5z^2+z+2 = 4,52z-4,52z-z
-z^2+z+2 = -z
-z^2+z+x+z = -z+z
-z^2+2z+2 = 0

d: a=-1, b=2, c=2

Hvad skal jeg herefter gøre? .

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af dnadan (Slettet)

løse din andengradsligning efter den generelle formel.
dvs. find først d(som du vist tænker på) osv.

Svar #2
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Ok så det vil sige ;
b^2-4*a*c = 2^2*a*-1*2 = 12
12>0 = 2 løsninger!

1.z = -2+(kvadratrod af 12)
__________________________
...........2..............

- Hvad er kvadratroden af 12 ? ..
- det er her jeg går lidt i stå nemlig ...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2007 af badooo (Slettet)

Kvadratroden af 12 kan din lommeregner fortælle dig. Du skal ikke lade dig distrahere af, at du muligvis ikke får et helt tal. kvadratroden af 12 er et ganske almindeligt tal, som 1, 2, pi osv. er.


Svar #4
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Erhmm ..

jeg får kvadratrod af 12 = 3,464....
- ved ikke lige helt hvad jeg skal gøre herefter ??
nogle hints??

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2007 af dnadan (Slettet)

Det skrives bare som sqrt(12)... ikke med decimal tal

Skriv et svar til: Matematik Lignings opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.