Fysik
fysik hjælp
06. juni 2004 af
andersmunke (Slettet)
hej!
er der ik nogen der kan forklare kort og præcist hvad, og hvad det bruges til...
Idealgasligningen
Daltons lov
Elektrisk kredsløb:Resitivitet, energionsætningen i en resistor!
Termisk energi: kalorimetri
er der ik nogen der kan forklare kort og præcist hvad, og hvad det bruges til...
Idealgasligningen
Daltons lov
Elektrisk kredsløb:Resitivitet, energionsætningen i en resistor!
Termisk energi: kalorimetri
Svar #1
06. juni 2004 af tante_toffee (Slettet)
idealgasligningen bruges sjovt nok til at beskrive ideelle gasser... den udtrykkes som:
n*R*T = p*V
hvor:
n=stofmængden (måles i mol)
R=en konstant (den har et navn...), noget lignende 0,08314 (bar*L)/(mol*K)
T=temperaturen (måles i kelvingrader)
p=trykket (måle i bar)
V=volumet af gassen (måles i liter)
du kan huske den som:
Ni Røde Tuborg = PosteVand
n*R*T = p*V
hvor:
n=stofmængden (måles i mol)
R=en konstant (den har et navn...), noget lignende 0,08314 (bar*L)/(mol*K)
T=temperaturen (måles i kelvingrader)
p=trykket (måle i bar)
V=volumet af gassen (måles i liter)
du kan huske den som:
Ni Røde Tuborg = PosteVand
Svar #2
06. juni 2004 af Lurch (Slettet)
Idealgasligningen fortæller om sammenhængen mellem temperatur, volumen, tryk og stofmængde for en gas
Daltonslov fortæller at hvis du har en gas delt op i te beholdere, så vil det samlede tryk for de to gasblandinger, være lig med summen af de to partialtryk(altså det tryk hver gasblanding hver i sær udøver)
Resistivitet er en størrelse der afhænger både af materiale og temperatur. den har indflydelse på resistansen i f.eks. en leder
Energiomsætning i en resistor. Når elektrisk energi afsættes i en resistor, omdannes denne til varme, eller elektromagnetisk stråling. lys for eksempel.
E(resist)=U*I*t=t*R*I^2
Kalorimetri bruges til at bestemme forskellige stoffers varmekapacitet. Man har en kalorimeterbeholder med kalorimetervæske i. væsken ahr en bestemt temperatur. man kan så sænke et stof ned i væsken, med en anden temperatur. så kan man ud fra den resulterende temperatur regne varmekapaciteten ud.
Daltonslov fortæller at hvis du har en gas delt op i te beholdere, så vil det samlede tryk for de to gasblandinger, være lig med summen af de to partialtryk(altså det tryk hver gasblanding hver i sær udøver)
Resistivitet er en størrelse der afhænger både af materiale og temperatur. den har indflydelse på resistansen i f.eks. en leder
Energiomsætning i en resistor. Når elektrisk energi afsættes i en resistor, omdannes denne til varme, eller elektromagnetisk stråling. lys for eksempel.
E(resist)=U*I*t=t*R*I^2
Kalorimetri bruges til at bestemme forskellige stoffers varmekapacitet. Man har en kalorimeterbeholder med kalorimetervæske i. væsken ahr en bestemt temperatur. man kan så sænke et stof ned i væsken, med en anden temperatur. så kan man ud fra den resulterende temperatur regne varmekapaciteten ud.
Skriv et svar til: fysik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
