Matematik

Parameterfremstilling med et punkt og en vinkel

03. december 2007 af Gymhjælp (Slettet)
Hej!
Problem med parameterfremstilling:
Jeg skal finde en retningsvektor på en linie ud fra et punkt (5,2) hvor vinklen mellem punktet og linien er 140 grader (altså der er 140 grader fra vandret og op til linien)
Forståeligt? Så vil jeg meget gerne have hjælp til at finde retningsvektoren! :)
Måske kan det udregnes i regneark. Men det er jeg ikke god til - nogen der ved hvor man kan finde hjælp til hvordan ting udregnes i excel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hældningskoefficienten til linjen er da tan40° = 0.839. Hvilket er det samme som en retningsvektor lig med r=(0 ; 0.839). Men nu fortæller du jo ikke noget om længden af retningsvektoren.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Okay. tan140° = -0.839, r=(0 ; -0.839)

Skriv et svar til: Parameterfremstilling med et punkt og en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.