Matematik
Har jeg forstået det?
04. december 2007 af
bobop (Slettet)
Er disse opgaver rigtigt lavet sådan?
Givet funktion:
f(x)= 6*(kvadratroden af x)-3x, x er større eller lig med 0
a)løs ligningen f´(x)=0
b) bestem max. for f(x)
d. 04-12-2007 kl. 15:34 af mathon (Lektieguru)
f(x)= 6*sqr(x)-3x, x er større eller lig med 0
f'(x) = 6*(1/(2sqr(x)) - 3 = 3/sqr(x) - 3 = 3(1/sqr(x)-1)
Givet funktion:
f(x)= 6*(kvadratroden af x)-3x, x er større eller lig med 0
a)løs ligningen f´(x)=0
b) bestem max. for f(x)
d. 04-12-2007 kl. 15:34 af mathon (Lektieguru)
f(x)= 6*sqr(x)-3x, x er større eller lig med 0
f'(x) = 6*(1/(2sqr(x)) - 3 = 3/sqr(x) - 3 = 3(1/sqr(x)-1)
Svar #1
04. december 2007 af josemaria (Slettet)
Ja, så skal du jo lave opgaverne nu.
a)
Du har f'(x). Så løser du ligningen f'(x)=0
b)
når du har fundet ud af hvad opgave a bliver, skal du finde ud af om det er et maksimum, minimum eller vendetangent. Det gør du ved at finde ud af om hældningen(f'(x)) er aftagende eller voksende, før og efter f'(x)=0
a)
Du har f'(x). Så løser du ligningen f'(x)=0
b)
når du har fundet ud af hvad opgave a bliver, skal du finde ud af om det er et maksimum, minimum eller vendetangent. Det gør du ved at finde ud af om hældningen(f'(x)) er aftagende eller voksende, før og efter f'(x)=0
Svar #4
04. december 2007 af josemaria (Slettet)
3/sqrt(x) - 3=0 <=>
3/sqr(x) = 3 <=> ... det kan du godt selv..
3/sqr(x) = 3 <=> ... det kan du godt selv..
Skriv et svar til: Har jeg forstået det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
