Kemi
kemi hjælp
04. december 2007 af
reinholdt_w (Slettet)
Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan man beregner stofmængden af AgNO3 i det tilsatte 0,0020 M AgNO3. Og jeg skal nu finde ud af hvor stor en stofmængde Ag+ er tilsat?
Og hvor en stofmængde CL- indeholder 25,0 mL fortyndet havvand. Kan jeg beregne [CL-] i fortynder havvand.?
På forhånd mange gange tak.
Og hvor en stofmængde CL- indeholder 25,0 mL fortyndet havvand. Kan jeg beregne [CL-] i fortynder havvand.?
På forhånd mange gange tak.
Svar #1
04. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Du skal vide, hvor meget 0,002 M AgNO3 du har. Kender du dette volumen, V, kan du finde stofmængden, n, idet
C=n/V
Du kan godt finde ud af, hvor stor en stofmængde Cl- havvand indeholder hvis du ved hvor salt vandet er. Der er stor forskel på Storebælt og Stillehav, eller Storebælt og Kattegat for den sags skyld
C=n/V
Du kan godt finde ud af, hvor stor en stofmængde Cl- havvand indeholder hvis du ved hvor salt vandet er. Der er stor forskel på Storebælt og Stillehav, eller Storebælt og Kattegat for den sags skyld
Svar #3
04. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Først gør du det jeg skrev tidligere:)
Så ved du, hvor meget AgNO3 du har. Der er én Ag+ i hver AgNO3 så n(AgNO3)=n(Ag+)
Hvis du fx har 2L opløsning:
C=n/V <-> n = c * V
n = 0,0020M * 2L = 0,0040mol
Så ved du, hvor meget AgNO3 du har. Der er én Ag+ i hver AgNO3 så n(AgNO3)=n(Ag+)
Hvis du fx har 2L opløsning:
C=n/V <-> n = c * V
n = 0,0020M * 2L = 0,0040mol
Skriv et svar til: kemi hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
