Matematik
Bestem forskrift for andengradspolynomium
05. december 2007 af
nikodemus (Slettet)
Opgaven lyder:
Bestem forskriften for et andengradspolynomium der har rødderne 3 og -1 og som går gennem punktet (0,2)
Det jeg har gjort ind til videre (ved ikke om det er korrekt) er dette:
a=4/((0-3)(0-(-1)))=-4/3.
Hvis det er rigtigt det jeg har gjort, så mangler jeg kun at finde b. Hvordan gør jeg det?
Hvis det er forkert det jeg har gjort hvad gør jeg så galt?
På forhånd tak:P
Bestem forskriften for et andengradspolynomium der har rødderne 3 og -1 og som går gennem punktet (0,2)
Det jeg har gjort ind til videre (ved ikke om det er korrekt) er dette:
a=4/((0-3)(0-(-1)))=-4/3.
Hvis det er rigtigt det jeg har gjort, så mangler jeg kun at finde b. Hvordan gør jeg det?
Hvis det er forkert det jeg har gjort hvad gør jeg så galt?
På forhånd tak:P
Svar #1
05. december 2007 af dnadan (Slettet)
Først beregnes a ved faktoriseringsreglen:
p(x1)=a(x1-r1)*(x1-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder og (x1;p(x1)) er dit punkt
Når a er fundet, så indsættes dine to rødder og den fudne værdi af a igen i:
p(x)=a(x-r1)(x-r2) Dette er facit nødmindre du ønsker at lave det om til formen p(x)=ax^2+bx+c, hvis dette er tilfældet, så gang parenteserne ud og reducer mest muligt.
p(x1)=a(x1-r1)*(x1-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder og (x1;p(x1)) er dit punkt
Når a er fundet, så indsættes dine to rødder og den fudne værdi af a igen i:
p(x)=a(x-r1)(x-r2) Dette er facit nødmindre du ønsker at lave det om til formen p(x)=ax^2+bx+c, hvis dette er tilfældet, så gang parenteserne ud og reducer mest muligt.
Skriv et svar til: Bestem forskrift for andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
