Kemi

Redoxreaktion - HJÆLP

05. december 2007 af alberte2 (Slettet)
Jeg har fået til opgave at løse denne redoxreaktion:

Au + NO3^- + Cl^- --> AuCl4^- + NO2

Jeg får oplyst at på højresiden er oxidationstallet for Au = 3 og Cl = -1.

Jeg har nu prøvet at løse den på flere måder, men kan simpelthen ikk få det til at passe.

En som kan hjælpe?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)

På venstresiden er Au = 0 og N = 5 men på højresiden er Au = 3 og N= 4

Au går altså 3 op

N går 1 ned

<->

Au + 3NO3^- + 4Cl^- --> AuCl4^- + 3NO2

V|H
7-|1-

Afstem nu med H^+ eller OH^- alt efter om det er sur eller basisk miljø

Svar #2
05. december 2007 af alberte2 (Slettet)

Okay, havde os gjort sådan før, men jeg har bar lært at når 2 O-atomer er bundet sammen, har det oxidationstallet -I og så ville jeg ikk kunne få det til at passe.

Men mange tak for hjælpen.:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Er i fx H2O2 de har -I

Svar #4
06. december 2007 af alberte2 (Slettet)

nårh okay. Jeg troede bar a det var hver gang der var 2 O-atomer bundet sammen

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2007 af Marcovergaard (Slettet)

Nej det er vidst kun i peroxider at O tildeles -1, så du må hellere komme af med den vane at O altid har -1, for den har oftest -2.

Skriv et svar til: Redoxreaktion - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.