Matematik
Hastighedsvektor
07. december 2007 af
linee-piigen (Slettet)
Hej alle
Har lige et spg: jeg ved godt at man skal differentiere stedvektoren for at få hastighedsvektoren, og igen for at få accelerationen, men hvorfor er det sådan? hvorfor skal man differentiere? er det fordi:V(t) = s’(t)og A(t) = V’(t) ??? kan det begrundes?
tak :)
Har lige et spg: jeg ved godt at man skal differentiere stedvektoren for at få hastighedsvektoren, og igen for at få accelerationen, men hvorfor er det sådan? hvorfor skal man differentiere? er det fordi:V(t) = s’(t)og A(t) = V’(t) ??? kan det begrundes?
tak :)
Svar #1
07. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Det er sådan set rigtigt det du skriver.
Du kan forestille dig det således at når V(t) er den fart du kører med er accelerationen (A(t)) den fartforøgelse du har per sekund. Dette stemmer jo fint overens med definitionen af differentialregning.
Du kan forestille dig det således at når V(t) er den fart du kører med er accelerationen (A(t)) den fartforøgelse du har per sekund. Dette stemmer jo fint overens med definitionen af differentialregning.
Svar #2
07. december 2007 af linee-piigen (Slettet)
vil du så ikke skrive definitionen på differentialregning? :)
Skriv et svar til: Hastighedsvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
