Fysik

Fysik årsprøve hjælp

07. juni 2004 af Mads123 (Slettet)
Skal til årsprøve i fysik og har fået de her spørgsmål som man kan komme op i. Har generelt forståelse for dem alle pånær 3'eren, men hvilke ting er det jeg skal øve og terpe på. Altså hvilke formler og andre ting der er vigtige at få med og hvad skal jeg tænke over.

1. Boyle Mariottes lov:


2. Charles Lov:


3. Bevægelse og energi:

Opgave: En bil kører med farten 100km/t på en vej. Der er ingen gnidningskrafter. Før en bakke (nær København) sættes bilen i frigear. På toppen af bakken er bilens fart 10km/t, hvor høj er bakken?

Har ingen anelse.

4. Bevægelse:
hastighed og acceleration.

5. Varmelære:


6. Elektricitet:


7. Joules lov:

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2004 af QaZZaQ

Du har ikke andre oplysninger til opgaven?
Såsom elevationsvinkel, bilens mase, eller andet?

Svar #2
07. juni 2004 af Mads123 (Slettet)

Nej.

Men det er ikke kun 3'eren jeg gerne vil have hjælp til. Det er ligeså meget de andre, for har lidt svært ved at forberede mig til den her årsprøve og får ikke rigtig gjort noget.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2004 af Lurch (Slettet)

opg3) et hint. Energibevarelse
E(pot)=E(kin)
m*g*h=(1/2)*m*v^2
g*h=(1/2)*v^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2004 af Lurch (Slettet)

ups, det hedder
DELTAE(kin)=DELTAE(pot)

m*g*h2-m*g*h1=(1/2)*m*v2^2-(1/2)*m*v1^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2004 af Lurch (Slettet)

De andre spørgsmål må du gå ud fra hvad der står i din bog af formler og beviser. Det er lidt voldsomt at sidde og ridse hele 1.g pensum op:)

Skriv et svar til: Fysik årsprøve hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.