Matematik
fordeling
08. december 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Lad Y være en absolut kontinuert stokastisk variabel med tæthed f_Y givet ved
f_Y (y) =
{ (1/9)|y| hvis y tilhører (-3,3)
0 ellers
Find P(|Y| <=1)
f_Y (y) =
{ (1/9)|y| hvis y tilhører (-3,3)
0 ellers
Find P(|Y| <=1)
Svar #1
08. december 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Det skal give en 1/9..
Jeg integrerer f_Y fra -1 til 1 og får ikke 1/9.
Jeg integrerer f_Y fra -1 til 1 og får ikke 1/9.
Svar #2
08. december 2007 af peter lind
Der er noget i vejen med din definition af tætheden. Hvis y kun kan antage værdier mellem -3 og 3 skulle integralet af tæthedsfunktionen mellem -3 og 3 være 1, og det bliver det ikke.
Svar #5
14. december 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Er jeg galt på den, eller passer det hele fint?
f_Y(y) = indikator(y er i (0,3))*1/9*y - indikator(y er i (-3,0])*1/9*y
Integralet kan derfor opdeles i:
int(0,1){1/9*ydy} - int(-1,0){1/9*ydy}
Som giver:
[1/9*½y²](y=0,y=1) - [1/9*½y²](y=-1,y=0) = 1/18 - (-1/18) = 1/9
og på samme måde er jeg tilbøjelige til at give peter lind uret - funktionens samlede integrale giver 1 så vidt jeg kan se... Men, slå mig bare i hovedet, jeg er vant til at regne forkert, når det kommer til integraler :)
f_Y(y) = indikator(y er i (0,3))*1/9*y - indikator(y er i (-3,0])*1/9*y
Integralet kan derfor opdeles i:
int(0,1){1/9*ydy} - int(-1,0){1/9*ydy}
Som giver:
[1/9*½y²](y=0,y=1) - [1/9*½y²](y=-1,y=0) = 1/18 - (-1/18) = 1/9
og på samme måde er jeg tilbøjelige til at give peter lind uret - funktionens samlede integrale giver 1 så vidt jeg kan se... Men, slå mig bare i hovedet, jeg er vant til at regne forkert, når det kommer til integraler :)
Skriv et svar til: fordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
