Matematik

hjælp til andengrads ligning

08. december 2007 af tuba88 (Slettet)
Jeg har følgende ligning

(a/b)^2-1=a/b

Jeg har følgende løsning

a/b = (1-v5)/2

Jeg vil rigtig gerne have lidt hjælp til dels at bestemme diskriminanten. og a b c- værdierne. så den kan skrives på
ax^2+bx+c=0

PÅ forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2007 af mathon

(a/b)^2 - (a/b) - 1 = 0 og b forskellig fra 0

sæt
x = (a/b), hvoraf

x^2 - x - 1 = 0

1*x^2 + (-1)x + (-1) = 0

a = 1
b = -1
c = -1.....




Svar #2
09. december 2007 af tuba88 (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: hjælp til andengrads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.