Kemi
Phosphorsyre!!
09. december 2007 af
katrineu (Slettet)
Jeg har lavet en titrering af phosphorsyre med NaOH. Udfra mit eksperimen ( jeg går udfra det er min kurve ) skal jeg udregne pKs-værdier.
altså pKs(H3PO4) og pKs(H2PO4-)
Jeg vil bruge pKs=-log(B/S) + pH formlen. Men kan ikke finde de rigtige tal jeg skal bruge.
altså pKs(H3PO4) og pKs(H2PO4-)
Jeg vil bruge pKs=-log(B/S) + pH formlen. Men kan ikke finde de rigtige tal jeg skal bruge.
Svar #1
09. december 2007 af dnadan (Slettet)
ved ækvivalenspunktet er pkS=pH
(argumentér ud fra pufferligningen)
(så vidt jeg husker, altså)
(argumentér ud fra pufferligningen)
(så vidt jeg husker, altså)
Svar #2
09. december 2007 af Da-ted (Slettet)
#1
Det vil jeg ikke mene. Pufferligningen siger da at pH = pKs når forholdet mellem base og syre er 1. Det er de ikke ved ækvivalenspunktet, men snarere halvvejs ved ækvivalenspunktet (hvis man kan sige det sådan).
Det vil jeg ikke mene. Pufferligningen siger da at pH = pKs når forholdet mellem base og syre er 1. Det er de ikke ved ækvivalenspunktet, men snarere halvvejs ved ækvivalenspunktet (hvis man kan sige det sådan).
Svar #3
09. december 2007 af katrineu (Slettet)
hvis det er halvvejs ved ækvivalenspunkt er det vel pKs?
Skriv et svar til: Phosphorsyre!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
