Matematik
trin for trin
10. december 2007 af
madeena (Slettet)
Hej er den nogen der kan hjælpe mig med denne eksp. ligning trin for trin.
Jeg tror det er noget regneteknisk jeg gør forkert. Jeg ville blive meget glad. Madeena
Er som følger :
7*(2/3)^X=2*(9/8)^X
Jeg tror det er noget regneteknisk jeg gør forkert. Jeg ville blive meget glad. Madeena
Er som følger :
7*(2/3)^X=2*(9/8)^X
Svar #1
10. december 2007 af mathon
7*(2/3)^x = 2*(9/8)^x
ln(7)+ln((2/3)^x) = ln(2)+ln((9/8)^x)
ln(7)+x*ln((2/3)) = ln(2)+x*ln((9/8))
ln(7)-ln(2) = ln((9/8))x - ln((2/3))x
ln(7)-ln(2) = (ln((9/8))-ln((2/3)))x
x = (ln(7)-ln(2))/(ln((9/8))-ln((2/3)))......
ln(7)+ln((2/3)^x) = ln(2)+ln((9/8)^x)
ln(7)+x*ln((2/3)) = ln(2)+x*ln((9/8))
ln(7)-ln(2) = ln((9/8))x - ln((2/3))x
ln(7)-ln(2) = (ln((9/8))-ln((2/3)))x
x = (ln(7)-ln(2))/(ln((9/8))-ln((2/3)))......
Svar #2
10. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Der gælder, at
7*(2/3)^X = 2*(9/8)^X =>
7/2 = (9/8)^X/(2/3)^X = (9*3/(8*2))^X = (27/16)^X =>
ln(7/2) = ln((27/16)^X) = X*ln(27/16) =>
X = ln(7/2)/ln(27/16)
Der gælder, at
7*(2/3)^X = 2*(9/8)^X =>
7/2 = (9/8)^X/(2/3)^X = (9*3/(8*2))^X = (27/16)^X =>
ln(7/2) = ln((27/16)^X) = X*ln(27/16) =>
X = ln(7/2)/ln(27/16)
Skriv et svar til: trin for trin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
