Kemi
Mængdeberegning
11. december 2007 af
Linneh (Slettet)
Hej
Jeg skal finde mængden af ascorbinsyre i tre prøver.
Jeg har regnet mig frem til at de indeholder:
1. Klementin 0,2412 g/L
2. Pære 0,0418 g/L
3. Æble 0,0347 g/L
Jeg moste 25 g frugt i hver prøve og blandede det med 25 mL 4,5 % metafosforsyre. Bagefter udtog jeg 5 mL af hver prøve og har nu regnet mig frem til resultaterne ovenfor.
Hvordan beregner man hvor mange gram ascorbinsyre prøverne indeholder?
Jeg tænkte at man kunne starte med at finde antal mol ved hjælp af formlen n= m/M, men M=g/mol ikke g/L?
Håber i kan hjælpe
Jeg skal finde mængden af ascorbinsyre i tre prøver.
Jeg har regnet mig frem til at de indeholder:
1. Klementin 0,2412 g/L
2. Pære 0,0418 g/L
3. Æble 0,0347 g/L
Jeg moste 25 g frugt i hver prøve og blandede det med 25 mL 4,5 % metafosforsyre. Bagefter udtog jeg 5 mL af hver prøve og har nu regnet mig frem til resultaterne ovenfor.
Hvordan beregner man hvor mange gram ascorbinsyre prøverne indeholder?
Jeg tænkte at man kunne starte med at finde antal mol ved hjælp af formlen n= m/M, men M=g/mol ikke g/L?
Håber i kan hjælpe
Skriv et svar til: Mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
