Fysik
Lys og atomer!
11. december 2007 af
Nørden12345 (Slettet)
lige en lille opgave!
Bestem energien af en udsendte foton, når hydrogen atomet skifter tilstand E4 til E1.
Hvad er frekvensen af den absorberede foton når hydrogenatomet skifter fra tilstand E2 til E3?
igger denne foton i det synlige område?
Ja.. jeg har så tænkt mig at bruge formlen:
En= -h * c*R* (1/n^2)
Først vil jeg finde energien for n=4, derefter for n=1 og så trække det ene tal fra det andet.. men skal man gør således?
i punkt 2 vil jeg gøre det samme og derefter bruge formlen h*f = En-Em
I punkt 3 skal jeg vist benytte Rydbergformlen.
Er det rigtigt hvad jeg har tænkt mig at gøre?
Bestem energien af en udsendte foton, når hydrogen atomet skifter tilstand E4 til E1.
Hvad er frekvensen af den absorberede foton når hydrogenatomet skifter fra tilstand E2 til E3?
igger denne foton i det synlige område?
Ja.. jeg har så tænkt mig at bruge formlen:
En= -h * c*R* (1/n^2)
Først vil jeg finde energien for n=4, derefter for n=1 og så trække det ene tal fra det andet.. men skal man gør således?
i punkt 2 vil jeg gøre det samme og derefter bruge formlen h*f = En-Em
I punkt 3 skal jeg vist benytte Rydbergformlen.
Er det rigtigt hvad jeg har tænkt mig at gøre?
Skriv et svar til: Lys og atomer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
