Matematik
Polynomium
11. december 2007 af
Thomasbeckham (Slettet)
Nu sidder jeg med en utrolig vigtig opgave til aflevering vedr. egenskaber ved et polynomium af højere grad. Kan slet ikke forstå dette emne og mangler virkelig hjælp.
Jeg skal beskrive hvordan man finder:
Definitionsmængde
Nulpunkter
Fortegnsvariation
Monotoniforhold
Ekstrema
Udgangspunktet må gerne blive taget i -x^3-4x^2+8
Vil virkelig gerne have lidt hjælp så jeg kan komme igang, håber i gider hjælpe.
Mvh
Jeg skal beskrive hvordan man finder:
Definitionsmængde
Nulpunkter
Fortegnsvariation
Monotoniforhold
Ekstrema
Udgangspunktet må gerne blive taget i -x^3-4x^2+8
Vil virkelig gerne have lidt hjælp så jeg kan komme igang, håber i gider hjælpe.
Mvh
Svar #1
11. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Kald f(x) = -x^3-4x^2+8.
Definitionsmængden vil altid være R for polynominer (så vidt jeg lige kan regne ud).
Nulpunkter findes ved f(x) = 0.
Fortegnsvariation laves ud fra f'(x) = 0. Dette indeholder ligesom monotomiforhold og ekstrema.
Men læs da bare lidt om det.
Definitionsmængden vil altid være R for polynominer (så vidt jeg lige kan regne ud).
Nulpunkter findes ved f(x) = 0.
Fortegnsvariation laves ud fra f'(x) = 0. Dette indeholder ligesom monotomiforhold og ekstrema.
Men læs da bare lidt om det.
Skriv et svar til: Polynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
