Matematik
Impulsmoment
12. december 2007 af
himstregims (Slettet)
Jeg har ledt og ledt og ledt.
Men jeg kan ikke rigitg finde en forklaring hvad det er jeg fundet formlen:
L=r x p x=kryds
Det er selvføægelig vektorer der snakkes om. Men jeg kanikek finde en generel forklaring. En dså man lige tænker AHA.
nogen der kan hjælpe mig
Men jeg kan ikke rigitg finde en forklaring hvad det er jeg fundet formlen:
L=r x p x=kryds
Det er selvføægelig vektorer der snakkes om. Men jeg kanikek finde en generel forklaring. En dså man lige tænker AHA.
nogen der kan hjælpe mig
Svar #1
12. december 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Prøv at forestille dig en partikel i et koordinatsystem med massenm. Den har et lineært moment p=m*v. Vi siger den ligger i x-y planen. Den har også et vinkelmoment l=r kryds p. Det skal ses i forhold til origo. krydsproduktet er en vektor, der peger i retning af z-aksen. Det var selve vektoren, så er der størrelsen af den radius gange den vinkelrette af p ind på spidsen af r, altså også lig r(vinkelret)*m*v=r*!p!*sin(phi), hvor phi er vinklen mellem r og forlængelsen af p.
Man kan generelt sige at enhver translatorisk forskydning har sin rotatoriske parallel.
Man kan generelt sige at enhver translatorisk forskydning har sin rotatoriske parallel.
Skriv et svar til: Impulsmoment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
