Matematik
Differential regning
12. december 2007 af
mandrup89 (Slettet)
Hej alle sammen.
Jeg står overfor et mindre problem. Jeg skal nemlig fremlægge i matematik i morgen, men jeg er slet ikke klar på hvordan jeg skal forklare mig :S
Tænkte på om i ville hjælpe?
Det jeg skal fremlægge bygger på et bevis som bliver forklaret inden det er min tur.
I beviset inden mig bliver der forklaret at "f" og "g" forudsættes differentiable i x0 ved at h går mod 0
Her bliver så 3 trins reglen brugt også kommer man frem til at grænseværdien for h->0 ikke kan findes. Der for lægger man tallet 0 til som skrives
f(x0)*g(x0+h)-f(x0)*g(x0+h.
Derefter omskrives det til delta y / h også videre.
Dette skal som sagt gennem hele 3 trins reglen.
Det jeg så skal forklare er følgende:
(k*g)'(x0)=k*g'(x0)
De deles op ledvist. f(x)=k er en lineær funktion med hældningen 0. Dens differentialkvotient er derfor f'(x0)=0. Der sættes så ind i produktregnereglen fra beviset før og man får så:
(f*g)'(x0)=f(x0)*g'(x0)+f'(x0)*g(x0)=k*g'(x0)+0*g(x0)=k*g'(x0) Q.E.D
Hvis det er overskueligt nok, ville jeg meget gerne have nogle råd og tips til hvordan i ville formulere dette. Som sagt så har jeg lidt problemer med at formulere mig på en matematisk måde så jeg kommer sikkert til at kludre en del op i det hele i morgen.
Men alt hjælp ville være fantastisk!
Jeg står overfor et mindre problem. Jeg skal nemlig fremlægge i matematik i morgen, men jeg er slet ikke klar på hvordan jeg skal forklare mig :S
Tænkte på om i ville hjælpe?
Det jeg skal fremlægge bygger på et bevis som bliver forklaret inden det er min tur.
I beviset inden mig bliver der forklaret at "f" og "g" forudsættes differentiable i x0 ved at h går mod 0
Her bliver så 3 trins reglen brugt også kommer man frem til at grænseværdien for h->0 ikke kan findes. Der for lægger man tallet 0 til som skrives
f(x0)*g(x0+h)-f(x0)*g(x0+h.
Derefter omskrives det til delta y / h også videre.
Dette skal som sagt gennem hele 3 trins reglen.
Det jeg så skal forklare er følgende:
(k*g)'(x0)=k*g'(x0)
De deles op ledvist. f(x)=k er en lineær funktion med hældningen 0. Dens differentialkvotient er derfor f'(x0)=0. Der sættes så ind i produktregnereglen fra beviset før og man får så:
(f*g)'(x0)=f(x0)*g'(x0)+f'(x0)*g(x0)=k*g'(x0)+0*g(x0)=k*g'(x0) Q.E.D
Hvis det er overskueligt nok, ville jeg meget gerne have nogle råd og tips til hvordan i ville formulere dette. Som sagt så har jeg lidt problemer med at formulere mig på en matematisk måde så jeg kommer sikkert til at kludre en del op i det hele i morgen.
Men alt hjælp ville være fantastisk!
Skriv et svar til: Differential regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
