Fysik
Acceleration
12. december 2007 af
gulogtis (Slettet)
Hej !
Jeg sidder og arbejder med accelerationen af en kugle på et skråplan. a = 5/7 * g* sin v (translation og rotation, ved Ekin)
Det undrer mig dog meget at hvis vinklen v er 90 grader, så må a = 5/7 * g. Men hvorfor ikke bare g?. Det er vel frit fald så????
Jeg sidder og arbejder med accelerationen af en kugle på et skråplan. a = 5/7 * g* sin v (translation og rotation, ved Ekin)
Det undrer mig dog meget at hvis vinklen v er 90 grader, så må a = 5/7 * g. Men hvorfor ikke bare g?. Det er vel frit fald så????
Svar #1
12. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Det antages vel at kuglen ruller? Hvis den ruller, mens den falder lodret, vil der jo skabes noget rotations-energi. Ved det ikke lige... :) Men det kunne da være sådan noget.
Svar #2
13. december 2007 af KlausG (Slettet)
Kan være din formel allerede har taget højde for vindmodstanden, og sagt at den fjerner 2/7 af kraften?
Skriv et svar til: Acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
