Matematik
Bayes' sætning (haster)
12. december 2007 af
laur-a (Slettet)
Hej
Jeg sidder med et studieretningsprojekt, hvor jeg skal svare på følgende opgave.
Jeg har lidt svært ved opgave 2 selv, men ved dog at den drejer sig om Bayes' formel - håber på at der er en af jer der kan hjælpe mig :o)
Opgave 1.
Blodtype Del af befolkning
0 42 %
A 44 %
B 10 %
AB 4 %
Undersøgelser viser, at mavesår er hyppigst hos personer med blodtype 0. Hos 7,3 % af personer med blodtype 0 forekommer der symptomgivende mavesår, mens det tilsvarende tal er 5,3 % for de tre andre blodtyper.
1 Hos hvor mange procent af Danmarks befolkning forekommer iflg. de ovenstående tal symptomgivende mavesår?¨
her får jeg resultatet til at blive 6,07 % ud af dk's befoklning.
2.Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældig udvalgt person med mavesår har blodtype AB?
her får jeg resultatet til at blive 0,24 %.
Den næste opgave har jeg lidt mere porblemer med, den lyder således:
Opgave 2.
Der er begået en forbrydelse, og politiet har fundet ud af, at en af de tre kriminelle Andersen (A), Bæk (B) og Christensen (C) har begået den. Det vurderes, at sandsynligheden for at Andersen begår kriminalitet er dobbelt så stor som at enten Bæk eller Christensen begår kriminalitet, samt at det er lige sandsynligt, at Bæk og Christensen begår kriminalitet.
Af de tre kriminelles strafferegistre fremgår det, at sandsynlighederne for, at hvis de har begået en forbrydelse, så er det et mord, er hhv. 2 % (A), 5% (B) og 2 % (C).
Bestem på baggrund af givne oplysninger
1,1 Sandsynligheden for at der er begået et mord
Jeg får denne til at være 2,75 %
1,2 Den af de tre kriminelle, der er den mest sandsynlige morder, givet at forbrydelsen er et mord.
Håber meget på der er en der vil hjælpe mig snarest muligt, da jeg skal aflevere fredag!
Hilsen Laura
Jeg sidder med et studieretningsprojekt, hvor jeg skal svare på følgende opgave.
Jeg har lidt svært ved opgave 2 selv, men ved dog at den drejer sig om Bayes' formel - håber på at der er en af jer der kan hjælpe mig :o)
Opgave 1.
Blodtype Del af befolkning
0 42 %
A 44 %
B 10 %
AB 4 %
Undersøgelser viser, at mavesår er hyppigst hos personer med blodtype 0. Hos 7,3 % af personer med blodtype 0 forekommer der symptomgivende mavesår, mens det tilsvarende tal er 5,3 % for de tre andre blodtyper.
1 Hos hvor mange procent af Danmarks befolkning forekommer iflg. de ovenstående tal symptomgivende mavesår?¨
her får jeg resultatet til at blive 6,07 % ud af dk's befoklning.
2.Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældig udvalgt person med mavesår har blodtype AB?
her får jeg resultatet til at blive 0,24 %.
Den næste opgave har jeg lidt mere porblemer med, den lyder således:
Opgave 2.
Der er begået en forbrydelse, og politiet har fundet ud af, at en af de tre kriminelle Andersen (A), Bæk (B) og Christensen (C) har begået den. Det vurderes, at sandsynligheden for at Andersen begår kriminalitet er dobbelt så stor som at enten Bæk eller Christensen begår kriminalitet, samt at det er lige sandsynligt, at Bæk og Christensen begår kriminalitet.
Af de tre kriminelles strafferegistre fremgår det, at sandsynlighederne for, at hvis de har begået en forbrydelse, så er det et mord, er hhv. 2 % (A), 5% (B) og 2 % (C).
Bestem på baggrund af givne oplysninger
1,1 Sandsynligheden for at der er begået et mord
Jeg får denne til at være 2,75 %
1,2 Den af de tre kriminelle, der er den mest sandsynlige morder, givet at forbrydelsen er et mord.
Håber meget på der er en der vil hjælpe mig snarest muligt, da jeg skal aflevere fredag!
Hilsen Laura
Svar #1
13. december 2007 af ibibib (Slettet)
Opgave 2.
1.1 er korrekt.
1.2 Benyt mellemregningerne fra 1.1.
1% + 1,25% + 0,5% = 2,75%.
Sandsynligheden for at A er morderen, når der er begået et mord er
1/2,75 = 0,3636 = 36,36%
osv.
1.1 er korrekt.
1.2 Benyt mellemregningerne fra 1.1.
1% + 1,25% + 0,5% = 2,75%.
Sandsynligheden for at A er morderen, når der er begået et mord er
1/2,75 = 0,3636 = 36,36%
osv.
Skriv et svar til: Bayes' sætning (haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
