Kemi

Nedbrydning af alkohol

13. december 2007 af Klodsinen (Slettet)
Hej,

Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave vedrørende svinelevers evne til at nedbryde alkohol, det er til mit studieretningsprojekt, der skal afleveres i morgen, så hjælp er meget velkommen.

Det skal beregnes på baggrund af resultater fra et forsøg, hvor absorbansen af leverens NADH produktion.

2,0 g svinelever mortes og blandes med 5 mL vand. (hele blandingen er 7 mL)
40E-6 leverekstrakt bruges til målingerne
Kuvetteindholdets volumen er 1,015mL
Der tilsættes så 25E-6L ethanol

Følgende reasultater

u. ethanol: deltaA/min= 0,0408
m. ethanol: deltaA/min = 0,1275
Forskel : 0,0867

Mangler du flere oplysninger så spørg, jeg kan ikke lige overskue hvor meget der er nødvendigt.

Jeg vil gerne beregne, hvor meget et svin nedbryder af alkohol i timen, fordi jeg vil sammenligne det med et menneske.

JEg har selv lavet følgende bereging, men der må gå noget galt.
_____

Jeg har på baggrund af dette forsøg beregnet, hvor lang tid det vil tage et svin at omsætte to øl.
Følgende beregninger er gjort i den forbindelse
Det antages, at ændringen i absorbans skyldes dannelsen af NADH fra ethanols omdannelse til ethanal og ikke til acetat, derfor er forholdet mellem NADH og ethanol lig 1:1
Stofmængden (n) af omdannet ethanol i kuvetten pr. minut
n(alkohol)=cV=(A/e*l)*V=(0,0867/6300*1)*40E-6L=5,5E-10 mol/min

Koncentrationen (c) er som følger, da kuvettens volumen (V) er 1,015 mL.
c=n/V=5,5E-10 mol/min/1,015E-3L=5,4E-7 M/min

Det samlede volumen i forsøget omkring påvisning af ADH i svinelever var 7 mL
n=cV=5,4E-7 M/min*7E-3L=3,8E-9 mol/min

Det antages, at en svinelever vejer 1,0 kilogram.
Stofmængden(n) af omsat ethanol i 1000 g lever, 2 gram udtaget til prøven
3,8E-9 mol/min*1000g/2g = 1,9E-6 mol/min

Molare massen af ethanol er 46,07 , derfor må mængden af omdannet ethanol være

m=nM=1,9E-6 mol/min*46,07g/mol = 8,7E-5g/min=5,2E-5 g/h

hvordan ser den beregning ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du må have nogle målinger til forskellige tider, så du kan finde hastigheden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

PS, hvad er enheden på din extintionskoefficient (den på 6300)

Svar #3
13. december 2007 af Klodsinen (Slettet)

6300 cm^-1*M^-1

Jeg har nogle kun de dersens deltaA/min som jeg har skrevet under resultater

derudover har jeg følgende
MEd alkohol
10 sek - A= 0,775
30 sek - A=0,803 - dA= 0,047
59 sek - A=0,848 - dA= 0,044

Uden alkohol
10 sek - A=0,571
30 sek - A=0,591 -dA=0,021
50 sek - A=0,610 - dA=0,018

Kan det bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du sammenligner prøven med og uden alkohol, ser du, med alkohol stiger Abs. 0,047 på 20 sek. medens den stiger 0,021 uden alkohol. Alkoholoxidationen må derfor være ansvarlig for de 0,047-0,021 = 0,026.

Omregnes dette til NAHD i kuvetten får du en koncentration på 0,026/6300 M og en samlet mængde af NAHD på (0,026/6300)*(1,04/1000) = 4,3E-9 mol.(Der er anvent en samlet kuvettevolume på 1,015 ml + 25 µl ethanol = 1,04 ml)

Hvis der er, som du antager, at en ethanol danne en NADH bliver den omsatte mængde ethanol således også 4,3E-9 mol.

Mængden af lever i kuvetten er 40E-6 ltr = 40E-3 ml af en opløsning med 2 g/7 ml. dette giver en samlet levermængde på (40E-3)*2/7 = 11,4E-3 g

Ethanolomsætningen på 20 sek er da 4,3E-9 mol pr. 11,4E-3 g lever

Omregn nu selv til g ethanol pr time pr kg lever o.s.v

Skriv et svar til: Nedbrydning af alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.