Matematik
opstilling af differentialligning
13. december 2007 af
numminummi (Slettet)
Hej!
Vi har problemer med at opstille og løse en differentialligning for en dæmpet svingning, der er dæmpet af en gnidningskraft som følger coulombs lov Fgnid=my*Fn.
Er der nogen der kan opstille en generel differentialligning?
Vi har problemer med at opstille og løse en differentialligning for en dæmpet svingning, der er dæmpet af en gnidningskraft som følger coulombs lov Fgnid=my*Fn.
Er der nogen der kan opstille en generel differentialligning?
Svar #1
13. december 2007 af Erik Morsing (Slettet)
m*d(2)y/dt^2=-k*y-c*dy/dt for eksempel et lod, der hænger i en fjeder og dæmpes ved at en skive forneden svinger i vand, det er Newtons lov for summen af 3 kræfter. løsningen deler sig i 3 tilfælde:
overdæmpning, underdæmpning ig kritisk dæmpning, jeg har ikke tid til at gå i detaljer nu
overdæmpning, underdæmpning ig kritisk dæmpning, jeg har ikke tid til at gå i detaljer nu
Svar #2
14. december 2007 af numminummi (Slettet)
Ja den formel kender vi godt, men den gælder ikke for vores form for gnidning - en vogn på en bane.
Skriv et svar til: opstilling af differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
