Kemi

Afstemning hjælp

14. december 2007 af Jitterbug (Slettet)
Jeg har prøvet at afstemme denne redox, men synes der er noget galt:
Cu2O + Fe3+ -> 2 Cu2+ + Fe2+

Jeg fik det til at blive:

Cu2O + Fe3+ + 3 H+ -> 2 Cu2+ + Fe2+ + H2O

Men der er jo et H for meget på venstre side. Kan nogen se min fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2007 af mathon

Cu2O + 2Fe^(3+) + 2H^(+) -> 2Cu^(2+) + 2Fe^(2+) + H2O

Svar #2
14. december 2007 af Jitterbug (Slettet)

Mange mange tak. Hvordan kan du være at der skal to jern ioner på begge sider?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2007 af mathon

OT(Cu) i Cu2O = +1
OT(Cu) i Cu2^+) = +2............1 opgang pr Cu-atom

OT(Fe) i Fe^(3+) = +3
OT(Fe) i Fe^(2+) = +2............1 nedgang pr Fe-atom


1 Cu ækvivalerer 1 Fe
2 Cu ækvivalerer 2 Fe

Skriv et svar til: Afstemning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.